R Panel-software maakt bediening van geselecteerde weeginstrumenten en modules mogelijk via een computerbedieningspaneel met nieuwe functies. De software biedt nu verbindingsmogelijkheden via Ethernet, waardoor een screenshot en externe apparaten kunnen worden gemaakt. Een bijkomend voordeel is de automatische detectie van een apparaat dat op de computer is aangesloten. 
De software biedt volledige controle over het bedieningspaneel van alle R- en WTC-weegschalen, C315-indicatorgebaseerde weeginstrumenten en MAS R- en MPS R-weegmodules.

R Panel is een nieuwe pc-software bedoeld voor computers op basis van het Windows-besturingssysteem.
Hiermee kan elektromagnetisch worden gewerkt

 weging 

modules van de MAS R- en MPS R-serie via het bedieningspaneel van de computer. De software biedt toegang tot alle toetsen en functies die zich op een fysiek bedieningspaneel bevinden, dwz: nulstellen, tarreren, instellen enz. 
De nieuwigheid van R Panel is een innovatief algoritme voor automatisch zoeken naar elektromagnetisch

 weging 

modules, waardoor verbinding met de computer mogelijk wordt. In de praktijk is de enige parameter die vereist is voor de verbinding de parameter van de communicatiepoort van de balans. 

 
R Paneelfuncties: 
  • Automatische detectie van verbinding en verbinding met elektromagnetische weegmodule.
  • Communicatie via COM1, COM2 of USB-poorten.
  • Complexe ondersteuning van bedieningspaneel van MAS 200.R- en MPS 6000.R-modules.
  • Ondersteuning van alle saldi uit de R-serie.
  • Compatibel met: Windows Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008R2, 2012, 2016.
De functionaliteit van het computerbedieningspaneel is overgedragen naar RLab pc-software, hierdoor kunnen elektromagnetische MAS R- en MPS R-weegmodules worden bediend zonder dat aanvullende software hoeft te worden gebruikt. Alle R Panel-functies zijn beschikbaar in de nieuwste RLab-programmarevisie.