IJkservice Nederland

Om u de best mogelijke service te bieden, hebben wij een samenwerking gezocht met IJkservice Nederland.

IJkservice Nederland is niet alleen erkend keurder (ijkbevoegd) door het NMi (Nederlands Meetinstituut), maar werkt ook samen met Agentschap Telecom, de toezichthouder op naleving van de metrologiewet (weegwerktuigen Klasse II , III en IV).

Kalibratie

Kalibraties zijn veelal nodig in verband met de te volgen bedrijfsvoering, HACCP, ISO-certificering, GMP of andere kwaliteitssystemen.

Maar ook wanneer u een weegschaal heeft die niet voor handelsdoeleinden gebruikt wordt, dan kan deze gekalibreerd worden.

U ontvangt na kalibratie een certificaat en tevens een advies over de algehele staat van het meetmiddel. Voor kalibratie van dynamometers en kraanunsters beschikt IJkservice Nederland over een mobiele trekbank tot 30 ton. Kalibreren gebeurt nagenoeg altijd op locatie.

IJkservice Nederland werkt alleen met officiële RvA gerelateerde standaarden voor gewicht, temperatuur en vochtigheid, die zijn herleid naar de Nederlandse standaard.

Jaarlijks ijken

Afhankelijk van het gebruik van uw weegmiddel is een jaarlijkse of tweejaarlijkse herijking aan te bevelen. Ook kan uw weegmiddel gejusteerd worden.

Op het afgesproken tijdstip wordt het meetmiddel onderhouden en gekalibreerd. Voor meerdere kalibraties gelden speciale tarieven.

Kalibraties van meetapparatuur, waarvoor wij de juiste discipline niet in huis hebben, kunnen wij desgewenst laten verzorgen door derden.

 

IJkservice Nederland is te bereiken via info@ijkservice.nl of 06 51 94 73 60 Leo den Hertog.

0